Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kaszą jaglaną, mięsem z kurczaka i pieczarkami są aromatyczne, sycące i bardzo pyszne.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać 2 łyżki oleju, przyprawę do gyrosa, wymieszać i pozostawić na pół godziny.
Następnie wsypać na rozgrzaną patelnię, zrumienić. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć.
Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek i posiekaną cebulę.
Kaszę wypłukać w zimnej a następnie gorącej wodzie, osączyć. Wsypać do garnka, zalać 2 szklankami gorącej wody, osolić i ugotować. Połączyć z rumianym mięsem z pieczarkami i podsmażonym boczkiem z cebulą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Z kapusty wyciąć głąb, główkę włożyć do wrzącej osolonej wody i ściągnąć po kolei liście . Osuszyć, usunąć gruby nerw, włożyć porcję nadzienia.
Zawinąć boki liści i zwijać od nasady. Dno garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty, ułożyć gołąbki, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej i wody. Dodać liść laurowy i gotować na wolnym ogniu do momentu gdy kapusta będzie miękka, około 15 minut.