Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kaszą jaglaną, mięsem z kurczaka i pieczarkami są aromatyczne, sycące i bardzo pyszne.
Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a star...
Odsłon: 3765
Zdrowe kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem szpinaku, podane z sosem jogurtow...
Odsłon: 11249
Łapcie przepis na ten banalnie prosty przepis. Wystarczą dwa składniki! Polecam!
Odsłon: 349
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 77
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z białym serem dojrzewającym, awo...
Odsłon: 2977
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 4062
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 77
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z białym serem dojrzewającym, awo...
Odsłon: 2977
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 4062
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać 2 łyżki oleju, przyprawę do gyrosa, wymieszać i pozostawić na pół godziny.
Następnie wsypać na rozgrzaną patelnię, zrumienić. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć.
Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek i posiekaną cebulę.
Kaszę wypłukać w zimnej a następnie gorącej wodzie, osączyć. Wsypać do garnka, zalać 2 szklankami gorącej wody, osolić i ugotować. Połączyć z rumianym mięsem z pieczarkami i podsmażonym boczkiem z cebulą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Z kapusty wyciąć głąb, główkę włożyć do wrzącej osolonej wody i ściągnąć po kolei liście . Osuszyć, usunąć gruby nerw, włożyć porcję nadzienia.
Zawinąć boki liści i zwijać od nasady. Dno garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty, ułożyć gołąbki, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej i wody. Dodać liść laurowy i gotować na wolnym ogniu do momentu gdy kapusta będzie miękka, około 15 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Postny obiad (wegetariański)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Postny obiad (wegetariański)
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, k...
Odsłon: 86
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 1602