Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki „100 potraw oszczędnościowych doby dzisiejszej” z 1941 roku. Książka z czasów II wojny światowej zawiera przepisy na tanie i proste potrawy z podstawowych składników. Gołąbki z kaszy jaglanej nie są potrawą wegetariańską, ponieważ zawierają wędzonkę, można ją jednak pominąć. Gołąbki świetnie smakują z sosem pomidorowym, jak i bez dodatków. Więcej wojennych przepisów na blogu www.pularda.com.pl
Herbaciane pierożki z grzybami i kaszą jaglaną to alternatywa dla popularnych...
Odsłon: 376
Przepis z użyciem kaszy jaglanej w naszym wykonaniu. Tym razem przyszedł czas...
Odsłon: 938
Gołąbki w nowej odsłonie. Pyszne, aromatyczne. Tradycyjna kuchnia to to co lu...
Odsłon: 513
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, sparzyć wrzątkiem, żeby liście zmiękły. Kaszę ugotować na półtwardo z solą. Wędzonkę lub boczek pokroić na drobną kostkę, usmażyć z poszatkowaną cebulą. Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Następnie drobno posiekać. Ugotowaną kaszę, wędzonkę z cebulą i poszatkowane grzyby zmieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać liście kapusty. Układać w garnku, zalać osoloną wodą lub wodą od gotowania grzybów. Gotować co najmniej 20 minut. Podawać z sosem pomidorowym lub z roztopionym masłem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 38
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4730