Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki „100 potraw oszczędnościowych doby dzisiejszej” z 1941 roku. Książka z czasów II wojny światowej zawiera przepisy na tanie i proste potrawy z podstawowych składników. Gołąbki z kaszy jaglanej nie są potrawą wegetariańską, ponieważ zawierają wędzonkę, można ją jednak pominąć. Gołąbki świetnie smakują z sosem pomidorowym, jak i bez dodatków. Więcej wojennych przepisów na blogu www.pularda.com.pl
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 334
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3017
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 102
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 55
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 73
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 334
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3017
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 102
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 55
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 73
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, sparzyć wrzątkiem, żeby liście zmiękły. Kaszę ugotować na półtwardo z solą. Wędzonkę lub boczek pokroić na drobną kostkę, usmażyć z poszatkowaną cebulą. Grzyby ugotować w osolonej wodzie. Następnie drobno posiekać. Ugotowaną kaszę, wędzonkę z cebulą i poszatkowane grzyby zmieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać liście kapusty. Układać w garnku, zalać osoloną wodą lub wodą od gotowania grzybów. Gotować co najmniej 20 minut. Podawać z sosem pomidorowym lub z roztopionym masłem.