Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie jest tak ,że podczas gotowania zostają nam różne składniki. Tak też było i w tym przypadku. Zostało sporo ugotowanego makaronu ,mięso z pieczenia i z gotowania ,kapusta pekińska ,trzeba było to wykorzystać. Tak powstał ten oto przepis na gołąbki z makaronu ,kapusty pekińskiej z mięsem z cielęciny i drobiu. Oczywiście można je przygotować z mięsa surowego ,wydłużamy wtedy nieco czas zapiekania. Polecamy ,wyszło pysznie. Tak jak lubimy ,bez marnotrawienia produktów.
Polecam.
Odsłon: 246
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 347
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 715
Polecam.
Odsłon: 246
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 347
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 715
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Mięso mielimy na średnich oczkach razem z cebulą. Kapustę i koperek siekamy. Makaron ,kapustę ,koperek ,mięso z cebulą mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,jajkami i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy gołąbki. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do brytfanki. W rondelku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Cienkim strumieniem wlewamy mleko ,cały czas mieszamy ,aż sos zrobi się gęsty. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowanym sosem zalewamy gołąbki ,brytfankę zakrywamy i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.