Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasochłonne ale jakie pyszne ...
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 493
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 940
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 493
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 940
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
F A R S Z Mięso mielone mieszamy z ryżem i doprawiamy do smaku przyprawami .
GOTOWANIE KAPUSTY Wycinamy głąb kapusty następnie gotujemy wodę z odrobina oleju i soli i wkładamy kapustę do garnka . W trakcie gotowania odrywamy kolejne liście. Resztę kapusty można wykorzystać do bigosu .
Na dno garnka układamy warstwę liści kapusty
Zwijamy gołąbki i układamy je w garnku.
Jeśli zostanie farsz można go zamrozić. I wykorzystać go następnym razem.
Całość przykrywamy liśćmi i wlewamy trochę wody z gotowanej kapusty oraz dodajemy koncentrat pomidorowym .
Gołąbki gotujemy przez około godzinę.
Smacznego