Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam gołąbki zwłaszcza te z młodej kapusty i z dodatkiem dużej ilości pomidorowego sosu. Oto sprawdzony przepis aby wyszły idealnie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1814
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 296
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Składniki
Ryż ugotować z dodatkiem soli wg opisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać ryż, marchew i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Kapustę gotować we wrzącej wodzie przez ok 1-2 minuty. Gdy ostygnie rozłożyć liście.
Na liście wyłożyć gotowy farsz mięsny i zawijać gołąbki.
W razie potrzeby wyciąć twardą część liści kapusty.
W między czasie przygotować sos. W garnku wymieszać przecier pomidorowy z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć gołąbki, zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem przez ok. 30-45 minut. W razie potrzeby dolewać wodę.
Smacznego
:)