Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam gołąbki zwłaszcza te z młodej kapusty i z dodatkiem dużej ilości pomidorowego sosu. Oto sprawdzony przepis aby wyszły idealnie.
Ryż ugotować z dodatkiem soli wg opisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać ryż, marchew i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Kapustę gotować we wrzącej wodzie przez ok 1-2 minuty. Gdy ostygnie rozłożyć liście.
Na liście wyłożyć gotowy farsz mięsny i zawijać gołąbki.
W razie potrzeby wyciąć twardą część liści kapusty.
W między czasie przygotować sos. W garnku wymieszać przecier pomidorowy z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć gołąbki, zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem przez ok. 30-45 minut. W razie potrzeby dolewać wodę.
Smacznego
:)
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4124
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 65
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 79
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1450
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4124
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 65
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 79
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1450
Składniki
Ryż ugotować z dodatkiem soli wg opisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać ryż, marchew i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Kapustę gotować we wrzącej wodzie przez ok 1-2 minuty. Gdy ostygnie rozłożyć liście.
Na liście wyłożyć gotowy farsz mięsny i zawijać gołąbki.
W razie potrzeby wyciąć twardą część liści kapusty.
W między czasie przygotować sos. W garnku wymieszać przecier pomidorowy z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć gołąbki, zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem przez ok. 30-45 minut. W razie potrzeby dolewać wodę.
Smacznego
:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 133
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 63