Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych inspiracji na danie obiadowe, mam coś dla Ciebie. Gołąbki z kalafiorem, wystarczy zamiast ryżu dodać kalafior surowy, a zaskoczysz rodzinę tym niesamowitym daniem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11703
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12320
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3048
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11703
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12320
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3048
Składniki
1. Kapustę parzę, dzielę na liście. 2. Kalafior, obraną marchew ścieram na tarce o dużych oczkach, Cebulę obieram drobno kroję. Warzywa dodaję do mięsa, wbijam jajka, wsypuję paprykę ostrą, sól, majeranek i wyrabiam masę mięsną.
3. Na każdy liść kapusty nakładam mięso i zwijam w roladki.
4. Następnie gołąbki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam dwiema szklankami wody, posypuję Vegetą i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 5. Po upieczeniu gołąbki przekładam do innego naczynia, bez sosu od pieczenia. 6. W rondelku gotuję jedną szk. wody, wlewam przecier oraz ketchup, sos zagęszczam mąką. 7. Sosem polewam gołąbki.
8. Gotowe. 9. Smacznego