Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do gołąbkow nie trzeba namawiać,chyba nie ma takiej osoby która by nie lubiła:)
Przepis dnia
Sycąca i wysokoenergetyczna potrawa. Ciekawy jest fakt, że przepis można mody...
Odsłon: 28748
Dla mnie jest ono specyficzne , pierś zbyt sucha , ale na wszystko jest dobra...
Odsłon: 998
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 494
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 494
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Składniki
Kapustę p wycięciu głąba sparzyć i stopniowo oddzielać liście. trafiłam na dobrą kapustę bo prawie wszystkie liście wykorzystałam. Te które nie nadawały się dałam na spód naczynia. Kaszę i ryż pogotować 5 min.i zostawić na pół godz.w tej wodzie by napęczniała.
Mięso zmielić. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu. Do miski dać zmielone mięso,cebulę oraz kaszę i ryż.Dodać sól,pieprz i dobrze wymieszać. Spód naczynia wyłożyć liśćmi.Zawijać w liście farsz gołąbkowy i układać ściśle w naczyniu.
Dodać kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe. Zalać bulionem do połowy gołąbków. Wierzch wyłożyć liśćmi. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180st.35 min.
Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Dania główne
Mini Tortille
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana
Dania główne
Włoski gulasz wołowy
Roladki z masłem i pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 206
Mini Tortille
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie m...
Odsłon: 46