Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie podkręca atmosfery w domu xD jak lekki lifting kulinarnych szlagierów. Zdradzę wam pewien sekret...lepiej przed degustacją nie mówić z czym jest danie, no chyba że wam się nudzi i chcecie lekkiego dymu :P Na szczęście u mnie tym razem tego nie było :P Za to padło pytanie: Co będziesz robił z tym kalafiorem??? I tu konsternacja...Powiedzieć, nie powiedzieć. Może tylko napomnieć, że go tylko przenoszę z konta w kont, żeby się nie nudził, albo że ma za gorąco..."Pedział żem" prawdę..."Niosem go do tejże miski", niech łączy się z przyjaciółmi, bo może być fajnie xD Fajnie jest, więc polecę Arek Gie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1368
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1368
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2116
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Kalafior blendujemy lub ścieramy na tarce. Mięso mieszamy z ryżem, kalafiorem i koperkiem. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Brytfankę wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i pieczemy (pod przykryciem) 40-50 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.