Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie podkręca atmosfery w domu xD jak lekki lifting kulinarnych szlagierów. Zdradzę wam pewien sekret...lepiej przed degustacją nie mówić z czym jest danie, no chyba że wam się nudzi i chcecie lekkiego dymu :P Na szczęście u mnie tym razem tego nie było :P Za to padło pytanie: Co będziesz robił z tym kalafiorem??? I tu konsternacja...Powiedzieć, nie powiedzieć. Może tylko napomnieć, że go tylko przenoszę z konta w kont, żeby się nie nudził, albo że ma za gorąco..."Pedział żem" prawdę..."Niosem go do tejże miski", niech łączy się z przyjaciółmi, bo może być fajnie xD Fajnie jest, więc polecę Arek Gie
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14798
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14798
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Kalafior blendujemy lub ścieramy na tarce. Mięso mieszamy z ryżem, kalafiorem i koperkiem. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Brytfankę wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i pieczemy (pod przykryciem) 40-50 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.