Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze gołąbki są trochę inne niż za zwyczaj, bo z farszem z podsmażonych pieczarek i ugotowanych na twardo jajek. Gołąbki bardzo smaczne, syte i proste w przygotowaniu.
nóż , garnek z wrzątkiem, patelnia, miseczka , miska, rondel,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Kapustę włoską obieram z brzydkich liści, wycinam głąb i wkładam do wrzątku na kilka minut. Zdejmuję liść po liściu, z każdego liścia ścinam zgrubienia. Jajka gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i drobno siekam. Pieczarki oczyszczam, myję, drobno kroję a następnie podsmażam na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą. Bułkę namaczam w mleku, a następnie lekko odciskam. Dokładnie mieszam podsmażone pieczarki, jajka oraz odciśniętą bułkę, przyprawiam solą, pieprzem i Vegetą. Na liście kapusty nakładam porcje farszu, ciasno zwijam w rulon tworząc gołąbki. Gołąbki wkładam do rondla zalewam bulionem lub rosołem i duszę do potrzebnej miękkości. Następnie podsmażam na tłuszczu . Podaję jak kto lubi z ziemniakami lub polane ketchupem.
Gołąbki gotowe do smażenia.