Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze gołąbki są trochę inne niż za zwyczaj, bo z farszem z podsmażonych pieczarek i ugotowanych na twardo jajek. Gołąbki bardzo smaczne, syte i proste w przygotowaniu.
nóż , garnek z wrzątkiem, patelnia, miseczka , miska, rondel,
Polecam.
Odsłon: 308
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 305
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 308
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 305
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Składniki
Kapustę włoską obieram z brzydkich liści, wycinam głąb i wkładam do wrzątku na kilka minut. Zdejmuję liść po liściu, z każdego liścia ścinam zgrubienia. Jajka gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i drobno siekam. Pieczarki oczyszczam, myję, drobno kroję a następnie podsmażam na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą. Bułkę namaczam w mleku, a następnie lekko odciskam. Dokładnie mieszam podsmażone pieczarki, jajka oraz odciśniętą bułkę, przyprawiam solą, pieprzem i Vegetą. Na liście kapusty nakładam porcje farszu, ciasno zwijam w rulon tworząc gołąbki. Gołąbki wkładam do rondla zalewam bulionem lub rosołem i duszę do potrzebnej miękkości. Następnie podsmażam na tłuszczu . Podaję jak kto lubi z ziemniakami lub polane ketchupem.
Gołąbki gotowe do smażenia.