Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście, w pysznym sosie z pieczarkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
1. Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
3. Mięso przekładamy do miski.
4. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dodajemy ryż.
6. Wsypujemy majeranek.
7. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
8. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy farsz mięsny i zawijamy.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180 ̊C
11. Pieczarki pokrojone prużymy na rozgrzanym oleju.
12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
13. Do naczynia wsypujemy mąkę.
14. Dodajemy musztardy.
15. Wlewamy śmietanę.
16. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
17. Hartując wlewamy do grzybów
18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.