Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście, w pysznym sosie z pieczarkami.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2622
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2622
Składniki
1. Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
3. Mięso przekładamy do miski.
4. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dodajemy ryż.
6. Wsypujemy majeranek.
7. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
8. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy farsz mięsny i zawijamy.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180 ̊C
11. Pieczarki pokrojone prużymy na rozgrzanym oleju.
12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
13. Do naczynia wsypujemy mąkę.
14. Dodajemy musztardy.
15. Wlewamy śmietanę.
16. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
17. Hartując wlewamy do grzybów
18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.