Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z tuńczykiem

Gołąbki z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50272

Dodano:

Odsłon: 160

Dobrze widzicie i jak skosztujecie będziecie chcieli więcej. Eksperyment powodzeniem zakończył się.

Składniki

  • 1 młoda kapusta
  • 1,5 szklanki ryżu
  • 250 g tuńczyka w oleju
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiale części.



    Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką i kukurydzą.



    Wsio mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.



    W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C.



    Podajemy z ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 lipca Golabki rybne robie od lat, sa pyszne, ale jeszcze nigdy nie probowalam z tunczykiem. Ciekawy pomysl.

https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-golabki-rybne-z-sosem-chrzanowym,106911,konhambos.html

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń