Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kapusty włoskiej to ulubione danie mojej najmłodszej wnuczki z resztą i całej rodzinki dlatego robię je na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Dzisiaj do gołąbków dodałam dużą ilość boczku wędzonego i połączyłam kaszę z ryżem. Gołąbki wyszły bardzo smaczne i szybko znikały z talerza.
garnek, nóż, sito, taca, miska, patelnia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6007
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6007
Składniki
Kapustę obieram z brzydkich liści, wycinam gąb. Kapustę przekładam do dużego garnka z gorącą wodą i parzę pod przykryciem około 10 - 15 minut, po tym czasie liście oddzielam, ścinam zgrubiałe nerwy. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję i podsmażam pokrojony w kostkę boczek wędzony, dodaję pokrojoną cebulkę i podsmażam do zeszklenia cebulki. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję jajka, przyprawy ugotowany na sypko ryż i ugotowaną kaszę. Mieszam do połączenia składników , do całości dodaję podsmażony boczek z cebulką i ponownie mieszam. Na liście kapusty nakładam porcję masy mięsnej, zwijam gołąbki boki kapusty do środka, a następnie roluję . Gotowe układam na tacy, następnie porcjami układam w garnku na specjalnym sicie i duszę gołąbki pod przykryciem do miękkości. Jedną część podsmażam, a drugą, zajadamy polaną ketchupem. Smacznego.
Gołąbki gotowe do podania.