Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z ziemniakami. Mój debiut kulinarny w tym temacie. Zawsze jednak musi być ten pierwszy raz. Nie żałuję jednak,potrawa ta jest naprawdę bardzo smaczna i od razu przypadła do gustu wszystkim domownikom. Aby doszło do przygotowania przeczyłam wiele przepisów i rozważałam wiele różnych wersji. Finalnie to zlepek pomysłów różnych kucharzy, według mnie bardzo udany.
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 134
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 194
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 181
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 130
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 134
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 194
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 181
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 130
Składniki
Kapustę gotujemy jak na tradycyjne gołąbki w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy. Surowe ziemniaki trzemy na drobno na tarce. Przekładamy na ściereczkę i odsączamy z nadmiaru soku. Cebulę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni, aż cebulka się delikatnie zrumieni a boczek puści soki. Wszystkie składniki łączymy razem w misce razem z jajkiem. Wyrabiamy farsz. Dodajemy koperek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Farsz układamy na ugotowanych liściach kapusty i zwijamy gołąbki. Na patelni układamy warstwę liści aby gołąbki nam nie przywierały do dna. Układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy gołąbki bulionem i śmietaną. Możemy na wierzch położyć 1 łyżkę masła. Na wierzch również możemy poukładać liście kapusty które nam zostały nie wykorzystane. Przykrywamy i dusimy przez około godzinę na wolnym ogniu. Podajemy polane sosem pozostałym z duszenia gołąbków. Polecam!!!