Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z ziemniakami. Mój debiut kulinarny w tym temacie. Zawsze jednak musi być ten pierwszy raz. Nie żałuję jednak,potrawa ta jest naprawdę bardzo smaczna i od razu przypadła do gustu wszystkim domownikom. Aby doszło do przygotowania przeczyłam wiele przepisów i rozważałam wiele różnych wersji. Finalnie to zlepek pomysłów różnych kucharzy, według mnie bardzo udany.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3880
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1339
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3880
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1339
Składniki
Kapustę gotujemy jak na tradycyjne gołąbki w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy. Surowe ziemniaki trzemy na drobno na tarce. Przekładamy na ściereczkę i odsączamy z nadmiaru soku. Cebulę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni, aż cebulka się delikatnie zrumieni a boczek puści soki. Wszystkie składniki łączymy razem w misce razem z jajkiem. Wyrabiamy farsz. Dodajemy koperek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Farsz układamy na ugotowanych liściach kapusty i zwijamy gołąbki. Na patelni układamy warstwę liści aby gołąbki nam nie przywierały do dna. Układamy przygotowane gołąbki. Zalewamy gołąbki bulionem i śmietaną. Możemy na wierzch położyć 1 łyżkę masła. Na wierzch również możemy poukładać liście kapusty które nam zostały nie wykorzystane. Przykrywamy i dusimy przez około godzinę na wolnym ogniu. Podajemy polane sosem pozostałym z duszenia gołąbków. Polecam!!!