Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie dla wegetarian ale nie tylko,wystarczy dodac boczek(ja zazwyczaj robie pół na pół).Gołąbki są ponadczasowe,a takie z ziemniakami pamiętam z dzieciństwa.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3237
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 669
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3237
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4076
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 852
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb.Kapustę włożyć do dużego garnka i gotować ok 15 min aby się sparzyła.Kapustę wyjąc,ostudzić,oddzielać od niej liście usuwając ''''''''nerwy'''''''' małe lub uszkodzone liście zostawić.Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach,przełożyć do sitka i odcisnąć sok z ziemniaków.Ziemniaki wymieszać z bułką tartą,jajkiem i przyprawami.Farsz układać w liściach kapusty,zakładając boki farszu do środka i zrolować.Do głębokiego garnka wyłożyć pozostałe liście kapusty,ułożyć na nich gołąbki,zalać ok 2 szklankami bulionu.Gotować ok 30 min pod przykryciem
Do masy ziemniaczanej można również dodać podsmażony boczek.Będą równie pyszne