Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie dla wegetarian ale nie tylko,wystarczy dodac boczek(ja zazwyczaj robie pół na pół).Gołąbki są ponadczasowe,a takie z ziemniakami pamiętam z dzieciństwa.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb.Kapustę włożyć do dużego garnka i gotować ok 15 min aby się sparzyła.Kapustę wyjąc,ostudzić,oddzielać od niej liście usuwając ''''''''nerwy'''''''' małe lub uszkodzone liście zostawić.Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach,przełożyć do sitka i odcisnąć sok z ziemniaków.Ziemniaki wymieszać z bułką tartą,jajkiem i przyprawami.Farsz układać w liściach kapusty,zakładając boki farszu do środka i zrolować.Do głębokiego garnka wyłożyć pozostałe liście kapusty,ułożyć na nich gołąbki,zalać ok 2 szklankami bulionu.Gotować ok 30 min pod przykryciem
Do masy ziemniaczanej można również dodać podsmażony boczek.Będą równie pyszne