Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki ze śliwkami powstały przez przypadek.są świetne.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Liście kapusty włoskiej gotujemy we wrzątku kilka minut, żeby były miękkie i elastyczne. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.Śliwki drobno kroimy.
Do dużej miski włożyć mięso mielone, wymieszać z przyprawami, dodać kaszę oraz śliwki,cebule i natkę. Całość dokładnie wymieszać.Rozkładamy sparzone liście kapusty, odciąć "zgrubione nerwy" nakładamy farsz i zawijamy.
2-3 surowe oddzielone wcześniej liście kapusty włożyć do dużego naczynia żaroodpornego .Na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem.Piec pod przykryciem 45minut, odkryć, i piec już bez przykrycia jeszcze 15 minut do lekkiego zarumienienia kapusty