Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki ze śliwkami powstały przez przypadek.są świetne.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 994
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1950
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 994
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1950
Składniki
Liście kapusty włoskiej gotujemy we wrzątku kilka minut, żeby były miękkie i elastyczne. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.Śliwki drobno kroimy.
Do dużej miski włożyć mięso mielone, wymieszać z przyprawami, dodać kaszę oraz śliwki,cebule i natkę. Całość dokładnie wymieszać.Rozkładamy sparzone liście kapusty, odciąć "zgrubione nerwy" nakładamy farsz i zawijamy.
2-3 surowe oddzielone wcześniej liście kapusty włożyć do dużego naczynia żaroodpornego .Na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem.Piec pod przykryciem 45minut, odkryć, i piec już bez przykrycia jeszcze 15 minut do lekkiego zarumienienia kapusty