Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki ze śliwkami powstały przez przypadek.są świetne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 365
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 682
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 365
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 682
Składniki
Liście kapusty włoskiej gotujemy we wrzątku kilka minut, żeby były miękkie i elastyczne. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.Śliwki drobno kroimy.
Do dużej miski włożyć mięso mielone, wymieszać z przyprawami, dodać kaszę oraz śliwki,cebule i natkę. Całość dokładnie wymieszać.Rozkładamy sparzone liście kapusty, odciąć "zgrubione nerwy" nakładamy farsz i zawijamy.
2-3 surowe oddzielone wcześniej liście kapusty włożyć do dużego naczynia żaroodpornego .Na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem.Piec pod przykryciem 45minut, odkryć, i piec już bez przykrycia jeszcze 15 minut do lekkiego zarumienienia kapusty