Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis na smaczne i zdrowe gołąbki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12011
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16626
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5365
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, sparzyć wrzątkiem i oddzielić liście po czym ściąć nerwy. Kaszę ugotować z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i wymieszać z kaszą, cebulą, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką farsz na przygotowane liście, zwinąć w gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, położyć na dno połowę kapusty kiszonej, a na niej ułożyć gołąbki. Obłożyć resztą kapusty, skropić tłuszczem, lekko posolić i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.