Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis na smaczne i zdrowe gołąbki.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 419
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 452
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16911
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 419
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 452
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16911
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, sparzyć wrzątkiem i oddzielić liście po czym ściąć nerwy. Kaszę ugotować z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć sok i wymieszać z kaszą, cebulą, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką farsz na przygotowane liście, zwinąć w gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, położyć na dno połowę kapusty kiszonej, a na niej ułożyć gołąbki. Obłożyć resztą kapusty, skropić tłuszczem, lekko posolić i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.