Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki ziemniaczane z gryką

Gołąbki ziemniaczane z gryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450

Dodano:

Odsłon: 3660

Staropolskie gołąbki.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki ziemniaczane z gryką

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę sparzyć, oddzielić liście i oczyścić z nerwów. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku, dodać usmażoną cebulę, jajko, kaszę i przyprawy do smaku. Na liściach kapusty układać farsz, zwijać gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Każdą warstwę skropić tłuszczem, posypać przyprawą do zup. Po czym przykryć i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń