Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie gołąbki.
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15207
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15207
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie: Kapustę sparzyć, oddzielić liście i oczyścić z nerwów. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku, dodać usmażoną cebulę, jajko, kaszę i przyprawy do smaku. Na liściach kapusty układać farsz, zwijać gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Każdą warstwę skropić tłuszczem, posypać przyprawą do zup. Po czym przykryć i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.