Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, zamiast zwykłej wody, będzie bardziej aromatyczna. Gotowana golonka może być daniem obiadowym, świetnie nadaje się też na kanapki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2775
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2182
Składniki
Golonki oczyścić, usunąć resztki sierści , opalić, umyć. Większe pociąć w poprzek na porcje, mniejsze, o wadze zbliżonej do wagi porcji (ok. 350g) pozostawić w całości. Ugotować wywar z włoszczyzny. Do wrzącego wywaru wkładać golonkę i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem, grochem lub ziemniakami, z kapustą, z chrzanem, z ćwikłą, musztardą jak kto lubi.