Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, zamiast zwykłej wody, będzie bardziej aromatyczna. Gotowana golonka może być daniem obiadowym, świetnie nadaje się też na kanapki.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2904
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 443
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2469
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2904
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 443
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2469
Składniki
Golonki oczyścić, usunąć resztki sierści , opalić, umyć. Większe pociąć w poprzek na porcje, mniejsze, o wadze zbliżonej do wagi porcji (ok. 350g) pozostawić w całości. Ugotować wywar z włoszczyzny. Do wrzącego wywaru wkładać golonkę i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem, grochem lub ziemniakami, z kapustą, z chrzanem, z ćwikłą, musztardą jak kto lubi.