Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, zamiast zwykłej wody, będzie bardziej aromatyczna. Gotowana golonka może być daniem obiadowym, świetnie nadaje się też na kanapki.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10089
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 879
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 217
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10089
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 879
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 217
Składniki
Golonki oczyścić, usunąć resztki sierści , opalić, umyć. Większe pociąć w poprzek na porcje, mniejsze, o wadze zbliżonej do wagi porcji (ok. 350g) pozostawić w całości. Ugotować wywar z włoszczyzny. Do wrzącego wywaru wkładać golonkę i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem, grochem lub ziemniakami, z kapustą, z chrzanem, z ćwikłą, musztardą jak kto lubi.