Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, zamiast zwykłej wody, będzie bardziej aromatyczna. Gotowana golonka może być daniem obiadowym, świetnie nadaje się też na kanapki.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 326
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241723
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2452
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 427
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 326
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241723
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2452
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 427
Składniki
Golonki oczyścić, usunąć resztki sierści , opalić, umyć. Większe pociąć w poprzek na porcje, mniejsze, o wadze zbliżonej do wagi porcji (ok. 350g) pozostawić w całości. Ugotować wywar z włoszczyzny. Do wrzącego wywaru wkładać golonkę i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem, grochem lub ziemniakami, z kapustą, z chrzanem, z ćwikłą, musztardą jak kto lubi.