Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka pieczona w kapuście
Artykuł sponsorowany
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1853
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8808
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15029
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1853
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8808
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Umytą i oczyszczoną z włosów golonkę włożyć do garnka i zalać wodą aby była całkowicie przykryta. Dodać obrane ząbki czosnku, łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować na średnim ogniu 2-2,5 godziny do miękkości mięsa. Golonkę wyjąć na talerz i ostudzić.
Ściągnąć skórę, oddzielić mięso od kości, cebulę ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, na niej ułożyć 1/3 kapusty kiszonej, następnie połowę mięsa. Mięso przyprawić mieszanką tymianku, majeranku i papryki, soli i pieprzu. Ponownie położyć 1/3 kapusty, pozostałe mięso i przyprawy, całość przykryć ostatnią częścią kapusty oraz skórą z golonki.
Ustawić temperaturę na 160 stopni C, czas na 1 godzinę, umieścić naczynie w urządzeniu Airfryer. Kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.