Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie piwa, przypraw oraz syropu klonowego, wymieszanego z miodem. Przepyszny aromat uzyskany dzięki szałwii
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3433
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14858
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3433
Składniki
Golonki myjemy, gotujemy w bulionie warzywnym (na małym ogniu) przez 90 min z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego (długość gotowania zależy od wielkości golonek- u nas 600 g od sztuki). Następnie wyjmujemy z wywaru. Syrop, miód, piwo, przyprawę i szałwię mieszamy. Do żaroodpornego naczynia przekładamy golonki, zalewamy piwem z przyprawami i miodem. Zapiekamy 120 min w temperaturze 190°C, co 10 min polewając piwem z naczynia. Podajemy od razu po przygotowaniu.