Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostatnie takie szaleństwo, oczywiście od jutra si e odchudzamy :), golonka pyszna a kapusta jeszcze lepsza
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 831
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2062
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 831
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2062
Składniki
Golonki oczyścić, natrzeć solą i rozgniecionym czosnkiem, odstawić (najlepiej na całą noc),
Zagotować wodę, dodać golonkę, marchew, seler, ziele angielskie, ewentualnie sól, gotować ok. 1 godz,
Kapustę gotować ok 15 min, odcedzić,
Rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebule, podsmażyć, dodać kapustę, chwilę poddusić, dodać golonkę, listek laurowy, golonkę obłożyć kapustą, podlać wywarem z gotowania golonki, mięso musi być zakryte, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięska (ok 1-1,5 godz), w razie konieczności podlewać wywarem,
Jak mięso będzie miękkie, wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika,żeby się apetycznie przyrumieniło,