Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ja ją uwielbiam a szczególnie jesienią. Składniki i wykonanie podaję "z pamięci',bo dokładnie się nie da.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 999
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4009
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1388
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 999
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4009
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1388
Składniki
Golonki ponacinać,w misce wymieszać przyprawy,którymi nacieramy golonki i pozostawiamy w zimnym miejscu aby przeszły przyprawami./ok 1 godz./ Następnie podsmażyć je na gorący smalcu.
Po obsmażeniu wyjąć je na miskę i na tym smalcu poddusić cebulę dodać połowę kiszonej kapusty / jeżeli za kwaśna to przelać zimną wodą Na kapustę wyłożyć golonki powtykać przyprawy,przykryć pozostałą kapustą zalać szklanką wody / może być kostka rosołowa /wstawić na ok 40 min do nagrzanego / 200 s /piekarnika.
W tym czasie przygotować ziemniaki jeżeli zajdzie potrzeba podlać jeszcze wodą i wstawić do piekarnika na następne 40 minut. Po tym czasie golonki powinny być gotowe. POLECAM