Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TRADYCYJNE DANIE W KUCHNI POLSKIEJ
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23854
Składniki
GOLONKĘ OCZYŚCIĆ,DOKŁADNIE UMYJ.PRZYPRAWY ZMIEL,DODAJ POSIEKANĄ CEBULĘI CZOSNEK,NATRZYJ NIMI GOLONKĘ,WŁÓŻ DO GŁĘBOKIEGO NACZYNIA,PRZYKRYJ I ODSTAW NA NOC.
PO TYM CZASIE GOLONKĘ WYJMIJ,OCZYŚĆ Z PRZYPRAW,WŁÓŻ DO DUŻEGO,GŁĘBOKIEGO GARNKA,ZALEJ WRZĄCĄ WODĄ I GOTUJ,LICZĄC 20 MINUT NA KAŻDE 50 DAG MIĘSA.
WŁOSZCZYZNĘ OCZYŚĆ,UMYJ,OBIERZ,OSUSZ,WŁÓŻ DO GARNKA Z GOLONKĄ I GOTUJ JESZCZE RAZEM OKOŁO 15 MINUT.
GOLONKĘ WYJMIJ Z WYWARU,POSYPPAPRYKĄ,WŁÓŻ DO BRYTFANNY,PODLEJ SZKLANKĄ WYWATU Z GOTOWANIA,WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIECZ W TEMP.200 ST.PRZEZ OKOŁO 20-30 MINUT AŻ SKÓRKA SIĘ ZRUMIENI.