Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z chrupiącą skórką z zewnątrz i miękkim mięsem w środku. Bez podgotowywania.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Składniki
Kiszoną kapustę kroimy i przekłądamy do głebokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty razem z łyżką przyprawy do bigosu. Alternatywnie zamiast przyprawy do bigosu dajemy sól pieprz i trochę kminku. Całość mieszamy
Golonkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz granulowanym czosnkiem (nalepiej jeśli przyprawimy ją dzień wcześniej) głeboko wcierając przyprawy.
Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez 2,5h nastepnie bez przykrycia jeszcze przez ok 20-30min.