Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z chrupiącą skórką z zewnątrz i miękkim mięsem w środku. Bez podgotowywania.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 74
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6842
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 74
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6842
Składniki
Kiszoną kapustę kroimy i przekłądamy do głebokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty razem z łyżką przyprawy do bigosu. Alternatywnie zamiast przyprawy do bigosu dajemy sól pieprz i trochę kminku. Całość mieszamy
Golonkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz granulowanym czosnkiem (nalepiej jeśli przyprawimy ją dzień wcześniej) głeboko wcierając przyprawy.
Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez 2,5h nastepnie bez przykrycia jeszcze przez ok 20-30min.