Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z chrupiącą skórką z zewnątrz i miękkim mięsem w środku. Bez podgotowywania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24038
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24038
Składniki
Kiszoną kapustę kroimy i przekłądamy do głebokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty razem z łyżką przyprawy do bigosu. Alternatywnie zamiast przyprawy do bigosu dajemy sól pieprz i trochę kminku. Całość mieszamy
Golonkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz granulowanym czosnkiem (nalepiej jeśli przyprawimy ją dzień wcześniej) głeboko wcierając przyprawy.
Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez 2,5h nastepnie bez przykrycia jeszcze przez ok 20-30min.