Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wolnym ogniu z przyprawami, podane z musztardą i pieczywem. Polecam
garnek, przykrywka, nóż, skrobak,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10585
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3227
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2342
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10585
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3227
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2342
Składniki
Golonko opalić z włosia, oskrobać skrobakiem lub nożem, umyć włożyć do garnka i zalać wodą tak by było zakryte. Dodać soli i gotować doprowadzając do zagotowania, zdjąć wytworzone szumowiny. Dodać obrane warzywa, liście laurowe , ziele angielskie oraz obrane pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Zmniejszyć płomień ognia , garnek zakryć przykrywką zostawiając trochę odkrytego miejsca i gotować do miękkości mięsa. Na koniec doprawić jeszcze do smaku. Podawać z musztardą i pieczywem. Smacznego
Golonko gotowe do podania.