Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wolnym ogniu z przyprawami, podane z musztardą i pieczywem. Polecam
garnek, przykrywka, nóż, skrobak,
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2116
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2116
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Golonko opalić z włosia, oskrobać skrobakiem lub nożem, umyć włożyć do garnka i zalać wodą tak by było zakryte. Dodać soli i gotować doprowadzając do zagotowania, zdjąć wytworzone szumowiny. Dodać obrane warzywa, liście laurowe , ziele angielskie oraz obrane pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Zmniejszyć płomień ognia , garnek zakryć przykrywką zostawiając trochę odkrytego miejsca i gotować do miękkości mięsa. Na koniec doprawić jeszcze do smaku. Podawać z musztardą i pieczywem. Smacznego
Golonko gotowe do podania.