Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wolnym ogniu z przyprawami, podane z musztardą i pieczywem. Polecam
garnek, przykrywka, nóż, skrobak,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Golonko opalić z włosia, oskrobać skrobakiem lub nożem, umyć włożyć do garnka i zalać wodą tak by było zakryte. Dodać soli i gotować doprowadzając do zagotowania, zdjąć wytworzone szumowiny. Dodać obrane warzywa, liście laurowe , ziele angielskie oraz obrane pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Zmniejszyć płomień ognia , garnek zakryć przykrywką zostawiając trochę odkrytego miejsca i gotować do miękkości mięsa. Na koniec doprawić jeszcze do smaku. Podawać z musztardą i pieczywem. Smacznego
Golonko gotowe do podania.