Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak inaczej w mleczku kokosowym
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Rozpuścić masło na patelni, smażyć kurczaka porcjami 5 min. Mięso odstawić.
Na tej samej patelni usmażyć cebulę i czosnek. Dodać curry, chili, szafran i smażyć jeszcze 1 minutę często mieszając.
Zawartość patelni przełożyć do większego garnka lub rondla,dodać usmażonego wcześniej kurczaka, dosypać sól, wlać połowę mleczka kokosowego i zimną wodę, tak aby zakryć kawałki drobiu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 45 minut. Dolać pozostałe mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie składniki.
Podawać z ryżem oraz dodatkami: bana w plastrach, posiekany pomidor i cebula, jogurt naturalny.