Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włosi są mistrzami w przygotowaniu cielęciny, która jest wyjątkowo wdzięcznym mięsem w przygotowaniu i smaku. Rozpływa się w ustach!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181958
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181958
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Składniki
Kupiłam górkę cielęcą z kostkami- z samymi kawałkami żeberek.
Do gotowania będzie potrzebna patelnia i rondel- gąska- którą można wstawić do piekarnika. Ziemniaki pokroiłam w kostkę i podsmażyłam je na niewielkiej ilości oliwy do lekkiego zrumienienia - około 10 minut. Dodałam je na dno gąski i lekko posoliłam.
Cebulę zeszkliłam na patelni, dodałam rozgnieciony czosnek. potem przesmażyłam mąkę. :D jak widać zaplątała mi się też łodyga selera naciowego :)
Na patelnię wlałam wino oraz bulion i dodałam koncentrat- wyjdzie sos- doprawiłam go solą i pieprzem.
Na ziemniaki wylałam sos, dodałam obrane i posiekane pomidory i oliwki i bazylię i szałwię- dałam jeszcze soli i pieprzu.
Cielęcinę natarłam solą i zrumieniłam na patelni. Wstawiłam pod przykryciem do piekarnika na 1 godzinę w 180 C.
Upiekło się.
:D
:D
Smacznego :)