Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dbamy o naszą dietę lub nie możemy jeść smażonych kotletów, propozycja gotowanej w wodzie roladki z kurczaka będzie świetną propozycją. Śmietanowy sos pieprzowy jest doskonałym dodatkiem ale bez niego roladka też jest bardzo smaczna. Można podać ją z zapiekanymi lub gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty lub surówką z gotowanych buraków.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14983
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1799
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17457
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14983
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1799
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17457
Składniki
Pieczarki kroimy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę i podsmażamy aż się zeszkli. Dorzucamy pieczarki – solimy, pieprzymy. Gdy pieczarki są już podsmażone, mieszamy z żółtym serem, startym na grubych oczkach i mieszamy.
Piersi kurczaka przykrywamy przezroczystą folią i tłuczemy na cienkie kotlety. Na kotlety nakładamy farsz i zawijamy roladki, dokładnie podwijając końce. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy roladki. Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy nasze roladki w folii. Gotujemy 20 minut.
Sos pieprzowy Rozgrzewamy patelnie, wylewamy na nią pieprz marynowany i podgrzewamy do momentu aż odparuje woda. Dodajemy śmietanę 30% i soli do smaku. Podgrzewamy mieszając, aż sos zgęstnieje.