Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotowaniu panierujemy w panierce następnie smażymy. Tak wiec zyskujemy i zupę i drugie danie.
garnek, patelnia , talerz,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93452
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2614
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93452
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2614
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3470
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Kawałki kurczaka dokładnie opłukać a następnie włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać obraną jarzynę, sól, pieprz oraz przyprawę uniwersalną do smaku. Gotować około 20 - 30 minut. Mięso wyjąc i wystudzić. Jajka rozbełtać dodać soli do smaku. Do głębszego talerza wsypać tartą bułkę. Wystudzone kawałki kurczaka zanurzać w rozbełtanym jajku a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania albo jako przekąskę.