Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotowaniu panierujemy w panierce następnie smażymy. Tak wiec zyskujemy i zupę i drugie danie.
garnek, patelnia , talerz,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Składniki
Kawałki kurczaka dokładnie opłukać a następnie włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać obraną jarzynę, sól, pieprz oraz przyprawę uniwersalną do smaku. Gotować około 20 - 30 minut. Mięso wyjąc i wystudzić. Jajka rozbełtać dodać soli do smaku. Do głębszego talerza wsypać tartą bułkę. Wystudzone kawałki kurczaka zanurzać w rozbełtanym jajku a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do drugiego dania albo jako przekąskę.