Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie na obiad.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3316
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 397
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3316
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 397
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i utłuc. Po czym wymieszać z mąką ziemniaczaną, jajkami i solą do smaku. Cebulę posiekać i usmażyć na 2 łyżkach masła z posiekanymi odsączonymi grzybami, połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto ziemniaczane, formując owalne krokieciki. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować około 15-20 minut.Podawać polane masłem lub stopioną słoninką ze skwarkami.