Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie na obiad.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i utłuc. Po czym wymieszać z mąką ziemniaczaną, jajkami i solą do smaku. Cebulę posiekać i usmażyć na 2 łyżkach masła z posiekanymi odsączonymi grzybami, połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto ziemniaczane, formując owalne krokieciki. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować około 15-20 minut.Podawać polane masłem lub stopioną słoninką ze skwarkami.