Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się że kalafior ma gorzki posmak po ugotowaniu , a sposób na to jest bardzo prosty.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Jesli chcemy aby kalafior nie mnia gorzkiego posmaku po ugotowaniu , do wody w której gotujemy kalafior dodajemy ok. pół łyżeczki cukru i ok. pół szklanki mleka.Mleko może tworzyć osad, ale po ugotowaniu powinien zniknąć.