Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, idealny na jesienne obiady, czyli grecki Μοσχάρι κοκκινιστό
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17503
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 356
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 924
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7307
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8778
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17503
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 356
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 924
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7307
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8778
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)