Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, idealny na jesienne obiady, czyli grecki Μοσχάρι κοκκινιστό
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Odsłon: 5654
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 197
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 158
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 547
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 62
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10230
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 197
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 158
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 547
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 62
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10230
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 11
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 33