Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, idealny na jesienne obiady, czyli grecki Μοσχάρι κοκκινιστό
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1405
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 476
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1405
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 476
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)