Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczny i rozgrzewający gulasz, idealny na jesienne obiady, czyli grecki Μοσχάρι κοκκινιστό
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Składniki
wołowinę (użyłem ligawy), kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany w szerokim rondlu olej i smażymy, aż ładnie się przyrumieni
cebulę drobno kroimy i dorzucamy do mięsa, smażymy, aż się zeszkli
czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do rondla, dorzucamy również chili i smażymy jeszcze około minutę
teraz do rondla dolewamy wino i passatę, dodajemy cynamon oraz goździki, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny
kiedy wołowina będzie już miękka, solimy jeszcze do smaku i gotowe, podajemy z makaronem lub ryżem, smacznego ;-)