Do góry

Dania główne Przepis na:

Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10997

Dodano:

Odsłon: 16731

Grecka kofta to nic innego jak mielone na patyku doprawione charakterystycznymi dla greckich smaków przyprawami. Dzięki temu, że są pieczone są bardzo lekkie. Świetnie smakują z sosami na bazie jogurtu.

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Greckie kofty, czyli mielone na patyku

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.

  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.

  3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń