Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwyczajny filet na patyku a jednak greckie souvlaki mają coś w sobie:). Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki - dawno nie mieliśmy tak pysznego obiadu! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam:).
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Składniki
Filety kroimy w cienkie paski. W misce mieszamy olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny i przyprawy. Dokładamy filety, dokładnie mieszamy, odstawiamy na minimum 1 godzinę,
Pokrojone filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.