Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwyczajny filet na patyku a jednak greckie souvlaki mają coś w sobie:). Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki - dawno nie mieliśmy tak pysznego obiadu! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam:).
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 293
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2221
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2470
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 603
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 293
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2221
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2470
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 603
Składniki
Filety kroimy w cienkie paski. W misce mieszamy olej, skórkę z cytryny, sok z cytryny i przyprawy. Dokładamy filety, dokładnie mieszamy, odstawiamy na minimum 1 godzinę,
Pokrojone filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.