Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Grillowane plastry karkówki w słodko-pikantnej marynacie. Karkówka podana z grillowanymi kuleczkami z ziemniaków i sałatką ze świeżych warzyw z sosem jogurtowym stanowi wspaniałe uzupełnienie spotkania przy grillu.
łyżeczka do kulek, grill, żeliwna płyta do grillowania
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 159
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3080
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 159
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3080
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Składniki
Kulki ziemniaczane: Z obranych ziemniaków za pomocą łyżeczką do kulek wydrążamy kulki z ziemniaków. Gotujemy je 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Kulki można przygotować dzień wcześniej przed zaplanowanym grillem. Sałatka: Do salaterki przekładamy listki szpinaku, połówki pomidorków, rzodkiewki i ogórka pokrojonego w cienkie plasterki oraz drobno posiekany szczypiorek. Do sałatki dodajemy jogurt. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karówka: W misce mieszamy olej z sosem z ostrej papryki. Plastry karkówki dokładnie nacieramy marynatą odstawiamy na minimum 30 minut. Można na całą noc.
Wcześniej przygotowane kulki ziemniaczane smarujemy olejem. Najłatwiej na dłonie wlać 2-3 łyżki oleju, a następnie wmasować go w kulki ziemniaczane. Plastry karkówki oraz kulki ziemniaczane przekładamy na rozgrzaną na grillu żeliwną płytę. Grillujemy kilka minut z każdej strony. Wykładamy porcje kulek ziemniaczanych oraz mięsa na talerze. Podajemy z sałatką warzywną.
Smacznego