Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Grillowane plastry karkówki w słodko-pikantnej marynacie. Karkówka podana z grillowanymi kuleczkami z ziemniaków i sałatką ze świeżych warzyw z sosem jogurtowym stanowi wspaniałe uzupełnienie spotkania przy grillu.
łyżeczka do kulek, grill, żeliwna płyta do grillowania
Kulki ziemniaczane:
Z obranych ziemniaków za pomocą łyżeczką do kulek wydrążamy kulki z ziemniaków. Gotujemy je 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Kulki można przygotować dzień wcześniej przed zaplanowanym grillem.
Sałatka:
Do salaterki przekładamy listki szpinaku, połówki pomidorków, rzodkiewki i ogórka pokrojonego w cienkie plasterki oraz drobno posiekany szczypiorek. Do sałatki dodajemy jogurt. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karówka:
W misce mieszamy olej z sosem z ostrej papryki.
Plastry karkówki dokładnie nacieramy marynatą odstawiamy na minimum 30 minut. Można na całą noc.
Wcześniej przygotowane kulki ziemniaczane smarujemy olejem. Najłatwiej na dłonie wlać 2-3 łyżki oleju, a następnie wmasować go w kulki ziemniaczane.
Plastry karkówki oraz kulki ziemniaczane przekładamy na rozgrzaną na grillu żeliwną płytę. Grillujemy kilka minut z każdej strony.
Wykładamy porcje kulek ziemniaczanych oraz mięsa na talerze. Podajemy z sałatką warzywną.
Smacznego
Czas grillowy nastał, więc i ja będę się z Wami dzielić moimi propozycjami n...
Odsłon: 3139
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 9
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 54
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 448
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 366
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 9
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 54
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 448
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 366
Składniki
Kulki ziemniaczane: Z obranych ziemniaków za pomocą łyżeczką do kulek wydrążamy kulki z ziemniaków. Gotujemy je 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Kulki można przygotować dzień wcześniej przed zaplanowanym grillem. Sałatka: Do salaterki przekładamy listki szpinaku, połówki pomidorków, rzodkiewki i ogórka pokrojonego w cienkie plasterki oraz drobno posiekany szczypiorek. Do sałatki dodajemy jogurt. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karówka: W misce mieszamy olej z sosem z ostrej papryki. Plastry karkówki dokładnie nacieramy marynatą odstawiamy na minimum 30 minut. Można na całą noc.
Wcześniej przygotowane kulki ziemniaczane smarujemy olejem. Najłatwiej na dłonie wlać 2-3 łyżki oleju, a następnie wmasować go w kulki ziemniaczane. Plastry karkówki oraz kulki ziemniaczane przekładamy na rozgrzaną na grillu żeliwną płytę. Grillujemy kilka minut z każdej strony. Wykładamy porcje kulek ziemniaczanych oraz mięsa na talerze. Podajemy z sałatką warzywną.
Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 16
Makaron z fasolka szparagowa
Szybki i prosty obiad
Odsłon: 42