Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Faszerowana makrela to mój najnowszy pomysł na tegoroczne grillowanie. Makrela jest tłustą rybą dzięki czemu idealnie pasuje na grilla. Po grillowaniu jest nadal soczysta i pełna smaku. Jej kształt po wyjęciu kręgosłupa umożliwia nadzianie jej różnymi dodatkami. Tym razem proponuję wersję z kiszoną kapustą z dodatkiem tunezyjskiej pasty Harrisa i imbirem.
grill, małe podłużne patelnie żeliwne lub płyta żeliwna do grillowania
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7507
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7507
Składniki
Ryby patroszymy. Nacinamy od płetwy grzbietowej z obu stron i wycinamy kręgosłup.
Kiszoną kapustę mieszamy z harrisą. Harrisa jest dosyć pikantna, więc jej ilość zależy od preferencji smakowych. Dodajemy starty imbir. Mieszamy. Ryby nadziewamy kapustą. Na grillu ustawiamy żeliwną płytę do grillowania lub 4 małe podłużne patelnie żeliwne. Gdy żeliwo się nagrzeje układamy ryby. Grill zamykamy. Grillujemy kilka minut. Jeśli użyjecie małych patelni żeliwnych można na nich od razu serwować ryby ozdabiając plasterkami cytryny i posypując koperkiem.
Smacznego