Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2022
Przepis bierze udział w konkursie
Faszerowana makrela to mój najnowszy pomysł na tegoroczne grillowanie. Makrela jest tłustą rybą dzięki czemu idealnie pasuje na grilla. Po grillowaniu jest nadal soczysta i pełna smaku. Jej kształt po wyjęciu kręgosłupa umożliwia nadzianie jej różnymi dodatkami. Tym razem proponuję wersję z kiszoną kapustą z dodatkiem tunezyjskiej pasty Harrisa i imbirem.
grill, małe podłużne patelnie żeliwne lub płyta żeliwna do grillowania
Ryby patroszymy. Nacinamy od płetwy grzbietowej z obu stron i wycinamy kręgosłup.
Kiszoną kapustę mieszamy z harrisą. Harrisa jest dosyć pikantna, więc jej ilość zależy od preferencji smakowych. Dodajemy starty imbir. Mieszamy. Ryby nadziewamy kapustą.
Na grillu ustawiamy żeliwną płytę do grillowania lub 4 małe podłużne patelnie żeliwne. Gdy żeliwo się nagrzeje układamy ryby. Grill zamykamy. Grillujemy kilka minut.
Jeśli użyjecie małych patelni żeliwnych można na nich od razu serwować ryby ozdabiając plasterkami cytryny i posypując koperkiem.
Smacznego
Pyszne pożywne danie dla miłośników kapusty kiszonej
Odsłon: 2098
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 9
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 209
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 179
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4449
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 209
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 9
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 209
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 179
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4449
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 209
Składniki
Ryby patroszymy. Nacinamy od płetwy grzbietowej z obu stron i wycinamy kręgosłup.
Kiszoną kapustę mieszamy z harrisą. Harrisa jest dosyć pikantna, więc jej ilość zależy od preferencji smakowych. Dodajemy starty imbir. Mieszamy. Ryby nadziewamy kapustą. Na grillu ustawiamy żeliwną płytę do grillowania lub 4 małe podłużne patelnie żeliwne. Gdy żeliwo się nagrzeje układamy ryby. Grill zamykamy. Grillujemy kilka minut. Jeśli użyjecie małych patelni żeliwnych można na nich od razu serwować ryby ozdabiając plasterkami cytryny i posypując koperkiem.
Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Dania główne
Kurczak w orzechowej panierce
Dania główne
Dorsz na parze
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 9
Kotlety z kapusty i pieczarek
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 179