Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy je mięso wieprzowe. Tu jest smaczna alternatywa na grillowaną pierś z kurczaka.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Przygotuj pierś z kurczaka, usuń kości i skórę. Pokrój na odpowiadające ci grubości, kawałki. Przygotuj marynatę, wymieszaj dobrej jakości oliwę, sok z cytryny, startą cebulę, starty czosnek, tymianek, sól i pieprz w misce. Namocz kawałki kurczaka w mieszaninie i marynuj w lodówce przez co najmniej 2-3 godziny. Rozpal grill i poczekaj, aż żar będzie gotowy. Umieść kurczaka na ruszcie i grilluj po obu stronach przez około 6-8 minut. Gdy kurczak jest dobrze ugrillowany, zdejmij go z rusztu i podawaj z ulubionymi dodatkami.