Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy je mięso wieprzowe. Tu jest smaczna alternatywa na grillowaną pierś z kurczaka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Przygotuj pierś z kurczaka, usuń kości i skórę. Pokrój na odpowiadające ci grubości, kawałki. Przygotuj marynatę, wymieszaj dobrej jakości oliwę, sok z cytryny, startą cebulę, starty czosnek, tymianek, sól i pieprz w misce. Namocz kawałki kurczaka w mieszaninie i marynuj w lodówce przez co najmniej 2-3 godziny. Rozpal grill i poczekaj, aż żar będzie gotowy. Umieść kurczaka na ruszcie i grilluj po obu stronach przez około 6-8 minut. Gdy kurczak jest dobrze ugrillowany, zdejmij go z rusztu i podawaj z ulubionymi dodatkami.