Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy je mięso wieprzowe. Tu jest smaczna alternatywa na grillowaną pierś z kurczaka.
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Składniki
Przygotuj pierś z kurczaka, usuń kości i skórę. Pokrój na odpowiadające ci grubości, kawałki. Przygotuj marynatę, wymieszaj dobrej jakości oliwę, sok z cytryny, startą cebulę, starty czosnek, tymianek, sól i pieprz w misce. Namocz kawałki kurczaka w mieszaninie i marynuj w lodówce przez co najmniej 2-3 godziny. Rozpal grill i poczekaj, aż żar będzie gotowy. Umieść kurczaka na ruszcie i grilluj po obu stronach przez około 6-8 minut. Gdy kurczak jest dobrze ugrillowany, zdejmij go z rusztu i podawaj z ulubionymi dodatkami.