Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kolorowy obiad gotowy w 5 minut - to możliwe. W gorący dzień, chyba nikt nie ma ochoty parować się w kuchni - można tego uniknąć. Wystarczy przez noc zamarynować mięso, a do jego przygotowania użyć grilla elektrycznego oraz parowaru do ugotowania dodatków.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na pół. Marynujemy około10-15 minut w marynacie, ale można zostawić na dłużej. Ja zostawiłam na noc. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Układamy w parowarze. Lekko posypujemy solą. Parujemy 5 minut. Mięso wkładamy do nagrzanego grilla. Czas grillowania zależy od mocy grilla i wielkości mięsa. U mnie po 4 minutach mięso było gotowe. W czasie przygotowania mięsa i szparagów przygotowujemy salsę. Do marynowanej czerwonej cebuli dodajemy pokrojony w drobną kostkę ser oraz truskawki i natkę pietruszki. Całość skrapiamy olejem rzepakowym oraz kolorowym pieprzem. Na ugotowanych szparagach układamy mięso. Na mięsie i szparagach wykładamy salsę. Salsa powinna się lekko zacieplić od mięsa i szparagów, dzięki czemu ser lekko się rozpuści, a truskawki będą wydawać się jeszcze słodsze i orzeźwiające.