Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie, w sam raz na obiadek. A mięsko jakie soczyste !
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 131
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 383
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 248
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 131
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 383
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 248
Składniki
Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny, przeciśniętego przez praskę czosnku, 2 łyżeczek curry, kurkumy, 1/3 łyżeczki soli i odrobiny pieprzu –sporządzamy marynatę do mięsa. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem przez folię i wkładamy do marynaty najlepiej na całą noc.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i masło, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę i posypujemy 2 łyżeczkami curry i pieprzem czosnkowym. Cebulę szklimy ok. 5 minut, po tym czasie dorzucamy ugotowanego i podzielonego na różyczki brokuła, smażymy razem ok. 3 minuty. Dorzucamy do tego ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i smażymy razem jeszcze ok. 3 minuty. W tym samym czasie rozgrzewamy patelnię grillową, na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso i pieczemy po około 5 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od grubości mięsa.
Mięsko podajemy w towarzystwie ryżu z brokułem, dekorujemy listkiem lubczyku lub pietruszki. SMACZNEGO!