Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zapraszam na przepyszne i kolorowe szaszłyki mięsno-warzywne.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3500
Składniki
Kurczaka wymoczyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do oleju dodać sól, pieprz, przyprawe gyros i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć kurczaka. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Następnie podsmażyć chwilę na rozgrzanej patelni. Warzywa umyć. Papryki pokoric w szeroką kostkę. Cukinię równiez pokroić w kostkę, delikatnie ją posolić. Cebulę pokroić w plasterki. Patyczki od szaszłyków namoczyć w wodzie i nawlekać na nie przygotowane składniki (na zmianę). Szaszłyki grillować na tackach do przyrumienienia.
Smacznego :)