Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zapraszam na przepyszne i kolorowe szaszłyki mięsno-warzywne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8069
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8069
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 540
Składniki
Kurczaka wymoczyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do oleju dodać sól, pieprz, przyprawe gyros i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć kurczaka. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Następnie podsmażyć chwilę na rozgrzanej patelni. Warzywa umyć. Papryki pokoric w szeroką kostkę. Cukinię równiez pokroić w kostkę, delikatnie ją posolić. Cebulę pokroić w plasterki. Patyczki od szaszłyków namoczyć w wodzie i nawlekać na nie przygotowane składniki (na zmianę). Szaszłyki grillować na tackach do przyrumienienia.
Smacznego :)