Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zapraszam na przepyszne i kolorowe szaszłyki mięsno-warzywne.
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 18
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 94
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 423
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 18
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 94
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 423
Składniki
Kurczaka wymoczyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do oleju dodać sól, pieprz, przyprawe gyros i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć kurczaka. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Następnie podsmażyć chwilę na rozgrzanej patelni. Warzywa umyć. Papryki pokoric w szeroką kostkę. Cukinię równiez pokroić w kostkę, delikatnie ją posolić. Cebulę pokroić w plasterki. Patyczki od szaszłyków namoczyć w wodzie i nawlekać na nie przygotowane składniki (na zmianę). Szaszłyki grillować na tackach do przyrumienienia.
Smacznego :)