Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe kiełbaski, razem ze szparagami grillowane smaku im nadały, a mięta i olej smakowy, ostrości oraz świeżości dodały. Pak choi olejem zostało wyostrzone, włoskimi przyprawami doprawiane, ziemniaki zaś bezpośrednio na rożnie się grillowały, dzięki temu chrupiącą skorupkę uzyskały. Po połączeniu kiełbasy z warzywami, można było delektować się ciekawymi smakami.
Kapustę pak choi kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową.
Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Zalewamy bardzo zimną wodą na ok. 10 min, osuszamy, skrapiamy olejem (nie za dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię.
Na ruszcie układamy ziemniaki, grillujemy, do momentu, aż będą al dente. W tym momencie zaczynamy grillować pak choi, szparagi z białą kiełbasą. Na sam koniec ze szparagów wyciągamy kiełbasę i kilka minut grillujemy bezpośrednio na ruszcie, żeby się przyrumieniły.
Ziemniaki przed podaniem kroimy na połowę, oprószamy solą.
Rada: ziemniaki wybieramy jak najmniejsze, szybko się upieką.
kapusta na masełku, wersja wegetariańska, dla mojej córki, pyszna
Odsłon: 4816
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4932
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52314
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4932
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52314
Składniki
Kapustę pak choi kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową. Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Zalewamy bardzo zimną wodą na ok. 10 min, osuszamy, skrapiamy olejem (nie za dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię.
Na ruszcie układamy ziemniaki, grillujemy, do momentu, aż będą al dente. W tym momencie zaczynamy grillować pak choi, szparagi z białą kiełbasą. Na sam koniec ze szparagów wyciągamy kiełbasę i kilka minut grillujemy bezpośrednio na ruszcie, żeby się przyrumieniły. Ziemniaki przed podaniem kroimy na połowę, oprószamy solą. Rada: ziemniaki wybieramy jak najmniejsze, szybko się upieką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 16
Fasola Jaś po bretońsku
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 38