Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe kiełbaski, razem ze szparagami grillowane smaku im nadały, a mięta i olej smakowy, ostrości oraz świeżości dodały. Pak choi olejem zostało wyostrzone, włoskimi przyprawami doprawiane, ziemniaki zaś bezpośrednio na rożnie się grillowały, dzięki temu chrupiącą skorupkę uzyskały. Po połączeniu kiełbasy z warzywami, można było delektować się ciekawymi smakami.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2906
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 650
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2906
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 650
Składniki
Kapustę pak choi kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową. Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Zalewamy bardzo zimną wodą na ok. 10 min, osuszamy, skrapiamy olejem (nie za dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię.
Na ruszcie układamy ziemniaki, grillujemy, do momentu, aż będą al dente. W tym momencie zaczynamy grillować pak choi, szparagi z białą kiełbasą. Na sam koniec ze szparagów wyciągamy kiełbasę i kilka minut grillujemy bezpośrednio na ruszcie, żeby się przyrumieniły. Ziemniaki przed podaniem kroimy na połowę, oprószamy solą. Rada: ziemniaki wybieramy jak najmniejsze, szybko się upieką.