Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe kiełbaski, razem ze szparagami grillowane smaku im nadały, a mięta i olej smakowy, ostrości oraz świeżości dodały. Pak choi olejem zostało wyostrzone, włoskimi przyprawami doprawiane, ziemniaki zaś bezpośrednio na rożnie się grillowały, dzięki temu chrupiącą skorupkę uzyskały. Po połączeniu kiełbasy z warzywami, można było delektować się ciekawymi smakami.
Kapustę pak choi kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową.
Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Zalewamy bardzo zimną wodą na ok. 10 min, osuszamy, skrapiamy olejem (nie za dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię.
Na ruszcie układamy ziemniaki, grillujemy, do momentu, aż będą al dente. W tym momencie zaczynamy grillować pak choi, szparagi z białą kiełbasą. Na sam koniec ze szparagów wyciągamy kiełbasę i kilka minut grillujemy bezpośrednio na ruszcie, żeby się przyrumieniły.
Ziemniaki przed podaniem kroimy na połowę, oprószamy solą.
Rada: ziemniaki wybieramy jak najmniejsze, szybko się upieką.
kapusta jest źródłem wielu witamin, składników mineralnych i błonnika, osobiś...
Odsłon: 2503
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 99
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 11
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 392
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 134
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 2318
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 99
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 11
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 392
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 134
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 2318
Składniki
Kapustę pak choi kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową. Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Zalewamy bardzo zimną wodą na ok. 10 min, osuszamy, skrapiamy olejem (nie za dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię.
Na ruszcie układamy ziemniaki, grillujemy, do momentu, aż będą al dente. W tym momencie zaczynamy grillować pak choi, szparagi z białą kiełbasą. Na sam koniec ze szparagów wyciągamy kiełbasę i kilka minut grillujemy bezpośrednio na ruszcie, żeby się przyrumieniły. Ziemniaki przed podaniem kroimy na połowę, oprószamy solą. Rada: ziemniaki wybieramy jak najmniejsze, szybko się upieką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 11
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 12