Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Delikatna ryba jaką jest pstrąg, wymaga ostrzejszej oprawy. Tak przygotowaną z masełkiem cebulowym możecie śmiało wrzucić na ruszt, gdy pogoda dopisuje. Potrawę robi się szybko a smakuje jeszcze lepiej, idealna propozycja na przyjęcie pod chmurką. Mile łaskocze podniebienie :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Pstrągi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć z każdej strony solą oraz ziołową przyprawą do ryb, w środek włożyć gałązki koperku oraz po dwa plastry cebulowego masła z lodówki. Odstawić na godzinę do lodówki.
Przygotować salsę: Ogórki, paprykę chili, oraz osączone z zalewy suszone pomidory posiekać drobno, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, miodem i szczyptą mielonego imbiru , odstawić do lodówki.
Ryby grillować na kratce do ryb około 15 minut na średnim żarze podawać z salsą. Smacznego!