Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie na wigilię ale także na co dzień.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1284
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 469
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1057
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1284
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 469
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3452
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1057
Składniki
Groch moczyć przez całą noc, następnego dnia przełożyć do garnka i zagotować. Zebrać pianę, dodać kostkę bulionową, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i gotować pod przykryciem ok. 30 minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając.
Kapustę posiekać drobno i w razie potrzeby przepłukać na sitku jeśli jest bardzo kwaśna. Włożyć do garnka, podlać małą ilością wody i gotować pod przykryciem przez około 20 minut.
Grzyby wymoczyć i podsmażyć na maśle. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę z liściem laurowym, zielem i kminkiem. Podsmażać przez około 5 minut co chwilę mieszając. Dodać do kapusty i mieszając smażyć przez około 10 minut.
Do kapusty dodać groch i grzyby, wymieszać doprawić wg. uznania i gotować ponownie przez około 10 minut.