Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie na wigilię ale także na co dzień.
Groch moczyć przez całą noc, następnego dnia przełożyć do garnka i zagotować.
Zebrać pianę, dodać kostkę bulionową, wymieszać i zagotować.
Doprawić solą i gotować pod przykryciem ok. 30 minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając.
Kapustę posiekać drobno i w razie potrzeby przepłukać na sitku jeśli jest bardzo kwaśna. Włożyć do garnka, podlać małą ilością wody i gotować pod przykryciem przez około 20 minut.
Grzyby wymoczyć i podsmażyć na maśle.
Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę z liściem laurowym, zielem i kminkiem. Podsmażać przez około 5 minut co chwilę mieszając. Dodać do kapusty i mieszając smażyć przez około 10 minut.
Do kapusty dodać groch i grzyby, wymieszać doprawić wg. uznania i gotować ponownie przez około 10 minut.
Kapusta z grochem, lekko kwaskowata, pieprzna, z wyraźnie wyczuwalnym aromate...
Odsłon: 11027
Przepisu nie przejęłam od babci (nie znałam jej, urodziłam się już po jej śmi...
Odsłon: 6432
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 117
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 205
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1054
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2316
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 117
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 205
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1054
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2316
Składniki
Groch moczyć przez całą noc, następnego dnia przełożyć do garnka i zagotować. Zebrać pianę, dodać kostkę bulionową, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i gotować pod przykryciem ok. 30 minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając.
Kapustę posiekać drobno i w razie potrzeby przepłukać na sitku jeśli jest bardzo kwaśna. Włożyć do garnka, podlać małą ilością wody i gotować pod przykryciem przez około 20 minut.
Grzyby wymoczyć i podsmażyć na maśle. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę z liściem laurowym, zielem i kminkiem. Podsmażać przez około 5 minut co chwilę mieszając. Dodać do kapusty i mieszając smażyć przez około 10 minut.
Do kapusty dodać groch i grzyby, wymieszać doprawić wg. uznania i gotować ponownie przez około 10 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 117
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 61