Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka trochę inaczej ale polecam
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. W rondlu podsmażyć boczek, wrzucić cebulę i marchew, smażyć, aż cebula się zrumieni.
Zalać 2 litrami wody, wsypać opłukany groch, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 1,5 godziny na małym ogniu, w razie potrzeby dolać wody. Grochówkę doprawić zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.