Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni polskiej
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 674
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 63
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 118
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 116
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 674
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 63
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 118
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 116
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Boczek pokroiłem w cienkie plastry, zrumieniłem na patelni. Obrałem cebulę, pokroiłem w talarki. Kapustę kiszoną drobno pokroiłem, włożyłem do dużego garnka, dodałem podsmażony boczek i cebulę. Dusiłem razem do miękkości na wolnym ogniu ok. 35 minut.
Dodałem pokrojone jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Ziemniaki ugotowałem w mundurkach na półmiękko, ostudziłem, obrałem. Wierzchy ziemniaków odkroiłem, wydrążyłem środki. Ziemniaki napełniłem farszem, przykryłem wierzchami, ułożyłem ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalałem roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem. Zapiekałem 15 minut w temperaturze 160 stopni C.