Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe danie na szybki obiad.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 109
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 109
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Składniki
Wykonanie sosu: Grzyby obgotować, pokroić w kostkę i podsmażyć z posiekaną cebulą. Podlać szklanką wody i gotować do miękkości grzybów. Śmietanę wymieszać z mąką, i wlać do gotującego się sosu. Doprawić do smaku sola i pieprzem Wykonanie gryczaków: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku przez gazę. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni małe, zgrabne placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z przyrządzonym sosem. SMACZNEGO.