Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i proste w przygotowaniu. Znakomicie smakują solo, jak również w połączeniu z dowolnym sosem, duszona rybą lub gulaszem, albo po prostu z ulubioną surówką.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Zagotowujmy w garnku szklankę wody, wsypujemy kaszę gryczaną i gotujemy na wolnym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody przez kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia.
W maszynce mielimy kaszę wraz z twarogiem. Ja robię to dwa razy, ale nie jest to konieczne. Gotową masę łączymy z jajkiem, zieleniną ( w moim przypadku był to koperek ) Solimy i pieprzymy do smaku.
Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.