Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i proste w przygotowaniu. Znakomicie smakują solo, jak również w połączeniu z dowolnym sosem, duszona rybą lub gulaszem, albo po prostu z ulubioną surówką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7847
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7847
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3062
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Zagotowujmy w garnku szklankę wody, wsypujemy kaszę gryczaną i gotujemy na wolnym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody przez kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia.
W maszynce mielimy kaszę wraz z twarogiem. Ja robię to dwa razy, ale nie jest to konieczne. Gotową masę łączymy z jajkiem, zieleniną ( w moim przypadku był to koperek ) Solimy i pieprzymy do smaku.
Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.