Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwać to danie super śniadaniem i to chyba dla każdego.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
Składniki
Do miski wrzucmy jajko, dodajemy śmietanę lub jogurt mieszamy. Dodajemy cukier i cynamon, dodajemy mąkę. Mieszamy wszystko na gładką masę. Masa nie może być zbyt rzadkie.
Obieramy jabłka i ścieramy na tarce na dużych oczkach jak na zdjęciu. Jak ktoś lubi to można jabłka również pokroić na małe kostki.
Do wyrobionego ciasta dodajemy przygotowane jabłka i powoli mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i grzejemy. Na rozgrzany olej wkładamy ciasto i smażymy na średnim ogniu z każdej strony po 4-5 minut.
Jak placek jest zaruminiony to wyjmujemy na talerz. Dekorujemy cukrem pudrem i możemy dodać trochę owoców takich jak malina truskawka lub winogrono jak w moim przypadku. Życzę smacznego