Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone o grzybowym smaku, choć tych grzybów jest tam niewiele:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Grzyby zalewamy wodą /ok. 200 ml/ i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie grzyby gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Grzyby odcedzamy /ale wodę zachowujemy/ i po przestygnięciu drobno kroimy.
Bułkę tartą zalewamy wywarem grzybowym - wlewamy tyle wywaru ile bułka "wciągnie". Do bułki dodajemy mięso mielone i grzyby, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.
Z masy mięsnej formujemy pulpety i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano z wszystkich stron.