Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby i na pyszne przepisy.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1349
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1349
Składniki
Wykonanie: Cebulę drobno pokroić , ze świeżymi grzybami i usmażyć na połowie tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą zmielić razem z grzybami. Następnie dodać jajo, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki Dokładnie wymieszać w razie potrzeby dodać bułkę tartą aby uzyskać dobrą konsystencję masy grzybowej. Po czym formować małe placuszki i obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.